Transport: kom deg runt i Roma

Roma har flere gode transportmuligheter – vi gir deg tips om de beste, samt informasjon om hvordan man kan komme seg fra flyplassen og til der man skal bo.

Roma er en veldig praktisk by for turister, hvor det meste av severdigheter i sentrum av Roma kan nåes til fots.

Metro i RomaMetroen i Roma består hovedsaklig av to linjer, hvor linje A går fra nordvest til sørøst og linje B fra nordøst til sørvest. Disse to linjene krysser hverandre ved Termini, som er hovedjernbanestasjonen i Roma og ligger midt i Roma. Har du planer om å bli flere dager i Roma, så kan man vurdere å kjøpe enten et dagskort til ca. 4 euro, eller et tredagerskort til ca. 11 euro. Det er greit å være klar over at disse kortene gjelder for både metro og buss. Kortene kan kjøpes i en rekke kiosker og på hovedjernbanestasjonen.

Taxi i RomaDe offisielle taxiene i Roma har et identifikasjonsskilt på sidedøren. Taxiholdeplassene er spredt rundt i Roma, hvor de først og fremst er på gatehjørner, ved de store severdighetene, ved offisielle bygninger, flyplasser og utenfor jernbanestasjonene. En taxitur i Roma er litt billigere enn i Norge, og satsene stiger utover kvelden. En 40 minutters tur (fra flyplassen og til hvilket som helst sted i Roma sentrum) vil koste ca. 55 euro.

Flyplasser i RomaRoma har to flyplasser, Ciampino og Fiumicino (Leonordo da Vinci), hvor sistnevnte er den viktigste av de to. Transport fra Fiumicino med ekspresstog koster i underkant av 10 euro, og går fra kl. 06.30 og til 23.30 på kvelden. Fra Ciampino er det lettest å ta COTRAL bussen som koster ca. 1 euro, og hvor du går av på metro A og tar den videre til hovedjernbanestasjonen.

Billige flybilletter til Roma

Flybilletter til Roma


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Roma

Biletter fra 1057,-


Søk nå!
Hoteller i Roma

Bestill hotell i Roma


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 2 261 ulike hotell
Bestill hotell i Roma

Opptil 60% rabatt


Bestill her!