Se og gjøre: Roma har masse å by på

Roma har veldig mye å by på, her gir vi deg våre gode tips om hvilke severdigheter som bør prioriteres, hvilke museum som er verdt en tur og hvilke sportsarrangement du kan dra på. I tillegg kan du lese mer om sightseeingmuligheter og noen av begivenhetene som foregår i Roma i løpet av året.

Severdigheter

Fontana di TreviFontana di Trevi ble verdenskjent etter at Anita Ekberg vasset rundt i den i ”La Dolce Vita”. Fontenen ligger på Piazza di Trevi og er sterkt inspirert av de romerske triumfbuene. Fontenen sto ferdig i 1762, og er et utrolig stort kunstverk på hele 25 meter i høyden og 19 meter i bredden. Det er også en kjent tradisjon å kaste en mynt over skulderen og ut i fontenen, noe som sies å skulle gi deg lykke og at du sannsynligvis vil vende tilbake til Roma en gang i fremtiden.

ColosseumColosseum sto ferdig så tidlig som i år 80, og er det eldste monumentet fra gamle Roma. Det er et gammelt amfiteater med plass til over 50.000 tilskuere, som på den tiden kom for å se på gladiatorer som kjempet mot eksotiske dyr. Dette er en historisk bygning, og er et sted man bør oppsøke om man er i Roma.

PeterskirkenPeterskirken ligger i Vatikanet, og er sentrum av den katolske verden. Kirken tok over 100 år å bygge, og det var en rekke arkitekter med på å tegne den. Det er den største kirken i verden, og kan romme 50.000 mennesker. Man har muligheten til å gå opp ca. 500 trappetrinn for å komme til toppen av kuppelen, og hvor man da kan nyte en fantastisk utsikt over Roma.

Forum RomanumForum Romanum ligger mellom Palatin og Kapitol høyden, og fungerte tidligere som et stort torg og knutepunkt i Roma. Her var det både handel, teater, forretningsvirksomhet og prostitusjon. I dette området ligger det en rekke kjente byggverk, deriblant Titusbuen, kirken Santa Luca e Martina og Temple of Saturn.

TitusbuenTitusbuen er en av to gjenværende buer i Forum Romanum. Den står som et minne om keiser Titus, og seieren hans over jødene og ødeleggelsen av Jerusalem. Buen er 15 meter høy, og er den eldste romerske buen.

Piazza Navona ligger i det historiske sentrum av Roma, og er Romas mest livlige torg. Her finner du en rekke utendørs kafeer, restauranter og utesteder. Det er en av Romas vakreste og mest berømte plasser, og hvor du blant annet kan se tre praktfulle fontener og barokk kirken Sant’Agnese in Agone.

Er du kunstinteressert, så kan Galleria Borghesegalleriet anbefales. Her kan du studere mesterverk av Bernini, Titan og Caravaggio.

Er du interessert i blomster, så bør du ta turen innom den botaniske hagen som ligger ved foten av Janiculum-åsen, og som har over 7000 forskjellige typer vekster og blomster.

Museum

 

Museo di RomaMuseo di Roma har ca. 40.000 skulpturer, malerier og mosaikker som beskriver Romas historie fra middelalderen og frem til 1870. Under fascistregimet flyttet Mussolini inn og gjorde det om til politisk hovedkvarter. Muséet ble bygd på 1700-tallet og ligger i Palazzo Braschi.

Vatikanmuséene inneholder kunst samlet av paver gjennom flere hundre år. Her er Det sixtinske kapell den aller største attraksjonen, og blir besøkt av over fire millioner årlig.

KapitolKapitolmuséet er regnet som verdens eldste, og har sin opprinnelse fra helt tilbake til 1471, da Sixtus IV donerte en samling med kunst og plasserte de på Kapitolhøyden. Muséet inneholder i dag en rekke gamle romerske statuer, klassiske skulpturer, juveler og mynter, samt en rekke renessansemalerier.

Sport

 

Fotball i RomaFotball er Italias mest populære idrett. I Roma har du muligheten til å se to lag, nemlig A.S Roma og S.S Lazio. Lokaloppgjørene mellom disse to klubbene, som også deler samme hjemmebane, er ansett å være et av de mest intense og spennende oppgjørene (både på banen og på tribunen – det er ofte bråk mellom rivaliserende supportere når disse lagene møtes).

LazioLazio er kjent som en av de aller største klubbene i Italia, og har i en årrekke vært å se i italiensk Serie A. Klubben ble stiftet i 1900, og har vunnet serien to ganger, og har blant annet hatt store stjerner som Juan Sebastian Veron, Christian Vieri og Hernan Crespo.

Roma ASRoma ble stiftet i 1927 på bakgrunn av at det fascistiske regimet ønsket å fusjonere de fire store lagene i Roma på den tiden (hvor Lazio nektet å være med på det). Roma har vunnet serien tre ganger, og har i en årrekke vært i Serie A, og er definitivt den klubben i Roma som har hatt størst suksess i historien og også de seneste årene. Av kjente spillere i Roma kan de italienske landslagsspillerne Fransesco Totti, Danielle de Rossi, Aquillani, samt John Arne Riise og John Carew (har tidligere spilt i Roma) nevnes.

Events

Informasjon kommer

Billige flybilletter til Roma

Flybilletter til Roma


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Roma

Biletter fra 1057,-


Søk nå!
Hoteller i Roma

Bestill hotell i Roma


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 2 261 ulike hotell
Bestill hotell i Roma

Opptil 60% rabatt


Bestill her!