Roma – En reise i historien og kulturen i Italia

Et bedre reisemål enn Roma er vanskelig å finne i Italia. Her får du oppleve den herlige kulturen, historien og ikke minst de romantiske små restaurantene.

Vær forberedt på å gå mye, dersom det er første gang du er i Roma. Attraksjonene som er verdt å se på, er såpass mange at det kan bli lange dager. Utnytt dagene, men husk også på å ta hyppige pauser på en av de koselige serveringsstedene.

Selv om det nærmest er en attraksjon på hvert eneste gatehjørne i Roma, er det likevel noen som man bare må oppleve når man er i Roma. Vil du bare nyte en rolig kveld på hotellet og kose deg med online casino ellers kan du ta turen til flere attraksjoner.

  • Spansketrappen, ligger ved Piazza di Spagna og består av 136 trinn. Navnet kommer fra den spanske ambassade, som hadde etablert den første permanente, utenlandske representasjonsbolig i Roma.
  • Colosseum, verdenskjent amfiteater, som i antikken var arena for dyre og gladiatorkamper
  • Vatikanstaten, verdens minste stat med den vakre Peterskirken, som i seg selv er verdt et besøk. Her finner du Michelangelos verk, det Sixtinske kapell og flere museer som alle er verdt et besøk.
  • Piazza Navona, et herlig sted som yrer av folkeliv. Sett deg ned og nyt en kopp kaffe og ta til deg de enorme omgivelsene av bygninger og fontener. Dette området er kanskje en av de flotteste piazzaer i Roma.
  • Campo de Fiori, et fantastisk kulinarisk marked med all slags grønnsaker, frukt, fisk og lokale varer fra gårder i nærheten. Her kan du kjøpe både oster, vin, nybakt brød, skinke og olivenolje. Hvorfor ikke samtidig nyte et romantisk måltid i disse omgivelsene.

Hvis du først har travet rundt og fått med deg alle disse severdighetene, så er det vel på tide med en pust i bakken. Hva er vel damer naturlig enn å fylle på med pasta eller pizza, med en god vin til? Kanskje is og kaffe til dessert?

Vel, uansett hva du velger er det ikke alle steder som serverer den ekte gode italienske maten. Ikke sett deg ned rett ved turist-attraksjonene, men hør heller med de lokale hvor de spiser. Da vil du kunne oppleve kulinariske perler som ikke er nedrent av turister. Her er et par steder som absolutt er verdt et besøk:

Osteria Bonelli, en fantasisk pasta restaurant, som absolutt innfrir på alle områder. Ekte Italiensk romantisk stemning og mat, som får selv de mest kresne til å måpe av begeistring. Dette er ekte Italiensk matkultur på sitt beste.

Da Enzo, typisk lokalt serveringssted med lokale råvarer fra bønder i nærområdet. Oster, olivenoljer, kjøtt, frukt og grønnsaker. Spesielt kjent for sin perfekte rett spagetti carbonara.  Osten de bruker, pecorino og kjøttet guanciale, stammer begge fra Roma, så spagetti carbonara er opprinnelig en romersk rett.

Planlegg din reise i god tid og sjekk ut tips fra andre som har vært i Roma før så kan du leve som en romer.

Reiser du med din partner og trenger et romantisk hotell, så har vi satt opp et par forslag til deg her:

  • Roma Cavaleri, dette er et hotell og resort, som har en romantisk atmosfære. Hotellet har spa, utendørs basseng, og ligger på en høyde med utsikt over Roma. Hotellet er omgitt av en flott hage og har gode spisemuligheter. Det ligger litt utenfor sentrum, men det går gratis busser frem og tilbake ( Piazza Barberini ).
  • Eden, er et klassisk luksushotell med en utrolig beliggenhet. Hotellets Michelin restaurant, det klassisk antikke interiøret og den perfekte stilen etter oppussingen, gjør det til en perle av et hotell. Anbefales til det romantiske paret som vil oppleve luksus og stil.

Hvordan reise til Roma?

De fleste søker nok på internett og finner både hotell og flyreiser selv, avhengig av både pris og beliggenhet på hotell. Ved flyreisen, så har du to muligheter for flyplass. Den første Ciampino er en av de eldste flyplassene i verden, som fortsatt er i bruk. Den andre muligheten er Leonardo Davinci-Fiumicino. Avstanden i tid fra de ulike flyplassene og inn til sentrum i Roma, er stort sett lik ( ca. 30-40 min.). Fra Ciampino går det buss eller taxi, mens det fra Fiumicino, som er en mer moderne flyplass, går hurtigtog.